Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen op jouw Terschelling

Excursie Verstuiving

4 maanden geleden
1 reactie

Uitnodiging

Begin februari zijn we op Terschelling gestart met werkzaamheden waardoor de duinen weer zullen stuiven.

Op donderdag 21 februari en op donderdag 28 februari kun je met provincie Fryslân en Staatsbosbeheer gaan bekijken hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd, wat het resultaat is en wat er nog gaat gebeuren.

Verstuiving is 1 van de drie maatregelen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) die de natuur in het duingebied een verjongingskuur geeft. De andere maatregelen zijn begrazen en plaggen/chopperen.

Bij de verstuivingsmaatregelen verwijderen we de bovenste begroeide bodemlaag, tot op het kale zand. Bij harde wind stuift het zand verder de duinen in. Hierdoor verdwijnen grassen en verschijnen juist weer bloemrijke soorten als duinviooltje en zandblauwtje. Goed voor insecten en dus ook voor vogels!

We nemen je graag mee op een excursie naar de eerste opgeleverde stuifkuilen en naar een locatie waar er nog wordt gewerkt.

De beide excursies beginnen om 13:30 uur. We verzamelen op de parkeerplaats bij paal 8 (West aan Zee).

Ga je mee? Klik op de knop hieronder en meld je aan.

 

Eén reactie op “Excursie Verstuiving”

  1. Gert Cupido schreef:

    Staatsbosbeheer,

    Ik val van de ene verbazing in de andere op dit eiland. Nadat het Seinpaalduin om zeep geholpen is door de aanleg van betonnen paden en het creëren wegen waar met zware voertuigen gereden kan worden, werd ik vanmiddag geconfronteerd met de aankondiging in het duin in de buurt van Dodemanskisten dat ook aferasterd gaat worden voor begrazing. Het Seinpaalduin is ook al kaal gegeten en vertoont al gelijkenissen met een gebied dat getroffen werd door napalm. Ik hoop dat jullie eens stoppen met al dat ingrijpen in de natuur op basis van vage argumenten. Tot nu toe heb ik door jullie ingrijpen nog geen verbetering kunnen constateren en van herstel, zo er al iets stuk was, is geen sprake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *