Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen op jouw Terschelling

Roeien op het duinmeertje van Hee

8 jaar geleden
1 reactie

Tien roeiteams trainden de voorgaande weken iedere woensdag, om een zo mooi mogelijke prestatie neer te zetten tijdens de Jo Krulroeiwedstrijd. De jeugd-roeisloepen lagen die tijd afgemeerd aan een steigertje dat speciaal hiervoor in het duinmeer was gelegd en dat deze week weer wordt weggehaald.

 

Afgelopen woensdag roeiden de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Terschellingse basisscholen op het duinmeertje van Hee. De wedstrijd werd gewonnen door team Hunnighouwersgat 3, zij veroverden hiermee de Jo Krul-bokaal. Deze bokaal dankt zijn naam aan wijlen Johannes Krul. Hij had een scheepswerf op de plaats waar nu restaurant ‘Loods’ is gevestigd aan de Willem Barentszkade. Hij heeft de twee vletjes (sloepen) ontworpen, gemaakt en geschonken, zodat de eilander kinderen al vroeg in aanraking kunnen komen met het sloeproeien.

 

Zodra deze jonge roeiers wat ouder zijn, kunnen ze beginnen aan het echte werk: roeien op zee, tijdens de HT-race bijvoorbeeld.

 

Het sloeproeien zit er bij Terschellingers al vanaf jonge leeftijd in.

Het sloeproeien zit er bij Terschellingers al vanaf jonge leeftijd in.

Eén reactie op “Roeien op het duinmeertje van Hee”

  1. Hugo Gorter schreef:

    De vletjes waarin deze wedstrijd werd geroeid zijn niet de oorspronkelijke door Jo Krul gebouwde vletten.
    Deze waren zwaarder en langer.
    Neemt niet weg dat het een prachtige wedstrijd-activiteit voor onze jeugd is en de “kraamkamer”voor het echte roeien op zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

[bws_google_captcha]