Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen op jouw Terschelling

November nieuws

1 jaar geleden
Geen reacties

Deze tijd van het jaar is heel geschikt om in de natuur bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Omdat het broedseizoen is afgelopen en de waterstanden laag zijn, kunnen we de gebieden makkelijk in, waar nodig met machines.

Zo zijn we in het kader van Waterpracht druk bezig geweest met het ondieper maken van sloten en het verleggen van paden. In de duinen bij Oosterend hebben we nieuwe stuifplekken gecreëerd en ook bij paal 5 en paal 13 hebben we onderhoud gepleegd aan de bestaande stuifduinen. De strijd tegen invasieve exoten blijft ook onze aandacht vragen. We vertellen je in deze nieuwsbrief meer over het onderzoek naar de mogelijkheden om inheemse plantensoorten in te zetten tegen watercrassula. Stagiaire Mathijs schreef voor ons een beheerplan waarmee we andere invasieve planten kunnen weren op het eiland. Kortom: er gebeurt een heleboel in de periode waarin de natuur zelf een tandje terugschakelt. 

Bekijk hier de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

[bws_google_captcha]